Låna pengar till semesterresan

När det kommer till semesterresor vet vi att det handlar om, särskilt när man är en hel familj, om mycket pengar. Det gäller att vara noggrann med sitt sparande och se det långsiktigt. Sätt upp en efterlängtad resa som ett mål för hela familjen och ha gärna en deadline, så kan alla vara delaktig och samla in pengar för resan. Att strunta i semesterresor på grund av kostnaden är däremot dumt. Att ta semester från vår vardag är viktigt och brukar ofta vara ett minne för livet oavsett ålder.

Jämför lånen noggrant

Men finns inte pengarna för den där resan eller kapitalet behöver bättras på för att göra just den där efterlängtade resan så finns lån som ett alternativ. Att låna pengar är dock ingen lösning om man egentligen inte har råd, utan bör egentligen bara fungera för att bättra på kassan om pengarna inte finns just nu. För dig som funderar på att låna upp din semesterkassa är det klokt att se över vilka lån som finns att ta på marknaden och jämföra dessa. Sidor som sverigekontanter.se och liknande jämför olika lån och förklarar hur dem fungerar, fördelar och nackdelar.

Banken som erbjuder 0% i ränta

Något som är väldigt viktigt att titta efter är hur mycket banken tar i ränta för sitt lån. Sms lån tar i regel väldigt hög ränta för sina lån då tanken är att dem ska vara smidiga och snabba att ta, men också att snabbt betala tillbaka. Dessa bör mer vara som en nödlösning för stunden om en större summa måste betalas direkt.

Bolån är de lån som brukar ha lägst ränta av de lånen som finns ute på marknaden. Detta är ofta det största lånet som du som privatperson tar, det handlar om mycket pengar och lånet betalas av under en längre tidsperiod. Räntan för dessa är för tillfället låg och vissa banker erbjuder ända ner till en bit under 1,5%.

Sen finns det banker som exempelvis Lilla Mjöbäcks Sparbank som erbjuder sina kunder 0% i ränta de första tre åren, om du köper ”i området”. Detta lånet är alltså helt gratis i och med att ingen ränta tas från banken, utan du behöver bara betala tillbaka det som du har lånat. Banken tjänar inget på detta, utan i detta fall är det banken själv som vill främja inflyttandet till området. För att läsa mer besök: http://sverigekontanter.se/banken-som-erbjuder-0-bolaneranta/