Exempel på flygtider till populära orter

När man ska flyga vilka är de mest eftertraktade resmålen för oss svenskar? Vad är det för långa flygningar som vi gör för att komma iväg lite från vardagen?

Thailand

Thailand är ett av länderna som vi svenskar åker till och även en av de längsta resorna man sitter i flygplanet. Restiden till Thailand är lite drygt 10 timmar och i många fall en jobbig färd men flygplanen som man åker med brukar vara rätt rymliga och bekväma. Ibland kan den totala restiden uppgå till hela 12 timmar. Vi svenskar har rest till Thailand sedan 80-talet och några av de populäraste målen där är Koh Samui, Bangkok,  Koh Phangan och Phuket.

Spanien

Till soliga Spanien reser svensken ofta och det är ett av våra mest klassiska resmål. Under vintern reser många till Kanarieöarna som har varit en plats som vi har rest till sedan 50-talet. Det är dessutom ett ställe där svenskar har bosatt sig för gott, dvs flyttat från Sverige till Kanarieöarna. Gran Canaria är den klassiska ön men andra öar är Fuerteventura, Lanzarote, Teneriffa, La Palma, La Gomera och El Hierro. Flygtiden till klassiska Gran Canaria? Restiden är nästan 6 timmar och det kan förekomma mellanlandning i Teneriffa.

USA

Till ”The land of the free” har vi rest till i flera hundra år, vi emigrerade under mitten av 1800-talet, många stannade men vissa återvände till Sverige igen. Då var färden dit lite längre eftersom man färdades med båt, den restiden låg på drygt 5 dygn. Nu tar det betydligt kortare tid när man flyger. Ska vi räkna på en resa från Sverige till New York så blir det ca: 8 timmar man ska sitta på flygplanet.

De populäraste resmålen i USA brukar vara New York, Los Angeles och framförallt Las Vegas där man kan uppfylla sina drömmar, besöka casinohotellen Bellagio, Caesar’s Palace, Excalibur, Luxor, MGM Grand, The Mirage och The Venetian. En stad som är fullmatad med underhållning från tidig morgon till sen natt, ja eller dygnet runt helt enkelt.

Svenska städer

Vi tänkte ta och visa upp lite avstånd mellan svenska städer också.

Malmö och Stockholm

Mellan dessa två städer kan man räkna på en restid som uppgår till 1 timme och 18 minuter. Avståndet fågelvägen mellan städerna är 513 km.

Stockholm och Umeå

Restiden här är ganska lika. Uträknat på avstånden som är 514 km så ska restiden hamna på 1 timme och 18 minuter även här.

Malmö till Umeå

Vi lägger även in resan från Malmö till Umeå vilket blir 1 timme och 59 minuter enligt våra källor. Det totala avståndet är 1000 km.

Nu är det lite konstigt räknat men våra källor har plockat fram tiderna enligt ett räknesystem som ska gälla. Den faktiska restiden kan därför skilja något om man jämför med vår uträkning. Det är dock ett enkelt sätt att få ett ”hum” om vad det kan ta att flyga från Malmö till Stockholm.